« Τον εαυτό μου εγώ τον ορίζω!»: Η θέση της γυναίκας από το χθες στο σήμερα μέσα από τα λογοτεχνικά κείμενα

Στο ΓΕΛ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα διαθεματική διδασκαλία στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Παρά τις παρούσες ακόμα δυσκολίες οι οποίες δυσχεραίνουν την παιδαγωγική διαδικασία στο ΓΕΛ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ, καθώς δεν έχουν επισκευαστεί οι σχολικές μονάδες του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δείχνουν ζήλο για το ταξίδι της γνώσης προσπαθώντας να δώσουν το στίγμα τους: θάρρος, επιμονή, δίψα για μάθηση.

Συγκεκριμένα οι μαθητές της Α’ λυκείου παρουσίασαν μια διαθεματική εργασία που πραγματοποίησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 4μήνου στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Με συντονίστρια την φιλόλογο  Ευαγγελία Γραμμένου,οι μαθητές του Α1 εντρύφησαν σε λογοτεχνικά κείμενα τα οποία παρουσιάζουν με ρεαλισμό και γλαφυρότητα, με παραστατικότητα και δηκτικό τρόπο τη διαδρομή στη δομή της οικογένειας και την εξέλιξη στις σχέσεις των μελών της: η πατριαρχία, η προίκα, ο γάμος, η ανύπαρκτη φωνή των γυναικών με όχημα τους νεοέλληνες συγγραφείς μελετήθηκαν και παρουσιάστηκαν σε όλους τους μαθητές. Αφίσες, ppt, video, μουσική διάνθισαν την παρουσίαση και κέρδισαν την επιβράβευση του διευθυντή, Αθανασίου Βαγενά, των συμμαθητών τους  του Α2 και της εκπαιδευτικού τους Βικτωρίας Σχορεσιανίτη και των εκπαιδευτικών που παρίσταντο. Υποσχέθηκαν δε, ότι η επόμενη δράση τους θα είναι εξίσου αξιόλογη και μακάρι να υπήρχε ένας πολυχώρος για να παρουσιάζονται τέτοιες δράσεις σε ευρύτερο κοινό.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *